waarom taxeren?

Als je een huis koopt, wil de hypotheekverstrekker weten wat de woning waard is. Daarom vereist hij een taxatie waarbij de waarde van het huis wordt bepaald door een taxateur.

De waarde van je huis hangt af van diverse factoren zoals de locatie, of het dichtbij allerlei voorzieningen is, de aanwezigheid van een tuin of balkon, de staat van het onderhoud en de indeling. Maar ook duurzaamheid (isolatie, zonnepanelen) zijn van belang.

Taxatie van een huis. Is het verplicht?
Geldverstrekkers vereisen vaak een taxatie bij het afsluiten van een hypotheek. Behalve als het om een nieuwbouwwoning gaat. Tenminste, als je de woning direct na oplevering koopt. Als het langer duurt voordat een nieuwbouwwoning wordt verkocht, bijvoorbeeld langer dan een jaar, kan de bank alsnog een taxatierapport verlangen. Gaat het niet om een nieuwbouwproject, maar laat je in eigen beheer een woning bouwen met een eigen architect en aannemer? Dan is een taxatie (vaak) wel verplicht.

Wil je meer weten of wil je een opdracht tot taxatie doen? Neem dan contact met ons op of vul het taxatieformulier in. Wij nemen daarna vrijblijvend contact met je op.